Sportmassage Megen

Sportmassage

sportmassageSporten is goed voor het lichaam maar vormt ook een zware belasting daarvoor. De sportmassage kan op twee manieren ingezet worden: als voorbereiding (stimulerend) op de belasting van het lichaam en voor een sneller herstel van het lichaam na belasting (sederend). Sportmassage, mits goed toegepast, is niet alleen voor topsporters van belang, maar voor iedereen die graag sport!

Stimulerende massage

De stimulerende massage wordt gegeven vóór de sportieve inspanning. Dit is belangrijk om een goede doorbloeding van de spieren te verkrijgen zodat het lichaam de belasting goed aankan. Het uiteindelijke doel is om blessures zoveel mogelijk te vermijden. De stimulerende massage vindt plaats voor de warming up, maar mag die niet vervangen!

Sederende massage

Ná de sportieve inspanning wordt een sederende massage gegeven. Deze massage zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen. Daardoor kan spierpijn voorkomen worden en het herstel van de spieren wordt verkort en bevorderd. De sederende massage kan meteen ná het sporten plaatsvinden, maar kan bijvoorbeeld ook de dag erna gegeven worden.